Romige bloemkoolsoep

Laatst hadden wij in de Mooij conceptstore te Castricum een kleine smaakquiz. De vraag was, welke geweldige witte soep er geserveerd werd. Moeilijk joh, vonden de meeste mensen! De keuzes waren:
-Aardappel
-Witte bonen
-Bloemkool
-Pastinaak
-Asperge

Verreweg het meest “geraden” antwoord was pastinaak. Geinig, we hadden er toch echt bloemkool in gedaan:).
Op veler verzoek onderstaand het, nu niet meer, geheime recept. Lekker en gezond! Een leuke extra bite: gebrui lente-uitje als garnering.

Ingredienten:
-1 Bloemkool (niet zo’n joekel), in stukken
-Appelsap, 0,2 liter
-Kookroom, 0,25 liter
-Groentebouillon, +/- 1 liter. Ligt even aan de grootte van de bloemkool.
-1 Witte ui, in grove stukken
-3 Teentjes knoflook, gepeld
-Half theelepeltje cayennepeper, of meer naar smaak
-Half theelepeltje nootmuskaat, of meer naar smaak
-Olijfolie, 1 volle eetlepel
-Staafmixer

Bereiding:
-Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie
-Voeg de kruiden toe
-Blus af met de appelsap
-Voeg de bloemkool toe, en meteen daarna de bouillon
-Laat gaarkoken, een minuut of 20 schat ik zo
_Staafmixeren maar!
-Kookroom toevoegen
-Jammie, eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *