Middagsnack: Tortilla chips uit de oven met jalapeno pepers, oude kaas en aardbeien

tortilla 2

Wat hebben we hem gemist, mensen: de zon! Gaan we toch wel van genieten hè, vandaag. Massaal rukken we uit naar de stranden en meren. Barbecues worden liefkozend afgestoft en als altaar in de tuin tentoongesteld. Het pronkstuk van onze één-dag-zon-belevingen in Nederland. Jaja, vanavond gaat de vlam erin! Nodigen we gelijk een handjevol vrienden vrienden uit ook, zo tegen het eind van de middag om dit feest met ons te vieren. Dat is mooi, kunnen we meteen de blits maken met deze weergaloze middagsnack. Fantastisch met een frisse rosé of een corona in de hand. Hup, snel nog even naar de winkel:

1 zak tortilla chips. Niet te heftig van smaak, neutraal of nacho-cheese doet het prima.
200 gram crème fraiche.
100 gram geraspte oude kaas. Of iets parmezaans-achtig, net waar je van houdt.
2 eetlepels zoete chili-saus.
1/4 potje jalapeno-peper schijfjes. Of verse, kan ook. Laat ik aan jou de keuze wel of niet te ontzaden;).
2 a 3 lente- of bosuitjes.
3 eetlepels lemon curd. Bij gebrek aan: citroensap is een alternatief, gebruik dan 2 eetlepels.
6 grote aardbeien.
kwinkslag peper uit de molen.

Alles in huis? Oven even voorverwarmen, alvast. Doe maar op 180 graden.

Gaan we aan de slag! Simpel trouwens, hoor, geen paniek. Voorsnijden:
-Jalapenos, zo al zijn deze vers, in schijfjes
-Lente-uitjes chop chop in kleine ringetjes
-Aardbeien in blokjes
Meng alles door elkaar, hou voor de af- en opmaakfinale wat aardbeitjes en lente-ringetjes achter. Schud de chips uit de zak op een ovenbestendig bord. Drapeer het mengsel over de chips, sluit deze ronde af met de achtergebleven garneerdingetjes. Ziet het er gezellig uit? Dan mag-ie in de hete, rokende oven. Minuutje of 12-15, ligt een beetje aan je modelletje. Richtlijn: de chipjes mogen niet zwart kleuren. Duidelijk, toch:)? Serveer warm. Voor de handigheid met een paar vorkjes, ook.

Ohw, ga jij even de show stelen, straks! Ik zeg: inhaleren en absorberen, die complimenten. Vergeet je bescheiden glimlach niet. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *