Nieuws! Jawel, nu is de KinderProefclub ook voor een thuis-feestje te bestellen.
Net als TAST THUIS voor de 'grote mensen' is nu ook de kids-versie thuis te spelen. Een compleet geregeld spannend proef- en smaak spel. Eten, drinken, gekke proefjes... alle ingrediënten om er een geweldige middag van te maken! 
Wat heb je nodig? Allereerst een groep uitbundige kids, zonder hen geen feest! Het minimale aantal deelnemers is 6. Een minimale leeftijd is er ook, 7 jaar vinden we mooi om mee te starten. Verder is het meer dan handig dat er 2 volwassenen aanwezig zijn om het spel te leiden en het kroost enigszins in het gareel te houden. Naast een paar standaard keukenattributen zitten alle benodigdheden in de TAST TAS, welke we aan huis bezorgen. Makkelijk, toch:)?
Wat kun je verwachten? Het spel omvat 5 proeven:
-Een raad-proef, wat eet je?
-Een ontdek-proef, wat drink je?
-Een blinddoek-proef, wat voel je; wat proef je?
-Een ruik-proef, wat ruik je?
-Een maak-proef, wie maakt het mooiste gerechtje?
In het spel zit een uitgebreide handleiding voor de begeleiders en een antwoordblad voor de deelnemers. Uitnodigingskaarten kunnen vooraf per email worden toegezonden.  
Kosten: 17,50 per kind. Bezorgkosten afhankelijk van de locatie.
 
 
Hoe werkt dat dan?


 
De KinderClub
Jan-Bart en Evelien wonen in een gezellige buurt van de stad. Beiden hebben een drukke baan. Met veel plezier delen zij de zorg van hun kinderen, Floris en Julia. Floris wordt binnenkort tien jaar. Daar hoort natuurlijk een partijtje bij. Meestal regelt Evelien dat, maar die is een aantal weken voor haar werk in het buitenland. Dus is Jan-Bart degene die het moet doen. Eigenlijk zit hij daar een beetje mee in zijn maag. Al die hollende en schreeuwende kinderen over de vloer, daar heeft hij het niet zo op. Elf stuks, nog wel. En wat moet je met ze doen? De tijd van koekhappen is geweest, inmiddels.

Die avond staan Floris en Jan-Bart in de keuken. Lekker kokkerellen, hun gezamenlijke passie. Vooral het proeven, daar genieten ze van. Nog een klein scheutje van dit, een snufje van dat. Het helemaal perfect laten smaken. Tijdens de kooksessie snijdt Jan-Bart het onderwerp verjaardag aan. Wat wil Floris zelf? Een leuke activiteit buiten de deur, misschien, stelt hij voor? Floris denkt daar even over na. Hij heeft immers alles al gedaan. Van raften tot parachutespringen. De pannen pruttelen op het vuur. Floris roert afwezig in de saus, nadenkend over zijn feestje. Hij moet zijn vrienden wel weer verrassen met iets origineels, natuurlijk. Dan gaat zijn gezicht stralen. “Pap, ik weet het! Ik wil iets met eten doen. Roelof vindt dat ook helemaal te gek! Kunnen we niet hier gaan koken?” Jan-Bart kijkt naar het blije gezicht van zijn zoon. Hij ziet zijn geest al dwalen en zijn keuken in een enorme chaos veranderen. Maar om hem nu teleur te stellen…

Na het eten trekt Jan-Bart zich terug in zijn kantoor. Hij is van plan om iets met koken voor Floris te organiseren. Alleen niet in zijn  eigen huis, nee dankje!. Wellicht wordt ergens een kookworkshop voor kinderen gegeven. Zouden die jongens dat wel cool vinden? Kookworkshops zijn ook alweer op hun beloop. Eerst maar de krant, denkt Jan-Bart. Wie weet haal ik daar wat inspiratie uit. Hij opent de de site van het locale Dagblad op zijn telefoon. Zijn oog valt op de sectie “Het gesprek van de dag”. Dat is grappig, een nieuw bedrijf, TAST, dat zich richt op smaakbeleving en proeven.  Jan-Bart leest het hele stuk met plezier. Dit zou voor Floris de uitvinding zijn! Sowieso voor alle kinderen een must, denkt hij gnuivend. De meesten kennen alleen de smaak van cola en McDonalds nog. Onderaan het stuk ziet hij de contactgegevens van TAST staan. Ik kan altijd vragen wat de mogelijkheden zijn. Jan-Bart klikt op het telefoonnummer. Hij krijgt een leuke, enthousiaste dame aan de lijn. Of wij ook kinderproeverijen geven? Natuurlijk, meneer! Daar zijn wij zelfs in bedreven. Hij krijgt een stukje utleg over hoe het werkt: de kinderen krijgen opdrachten over gerechten en dranken die zij zorgvuldig moeten proeven.  Er is bijvoorbeeld een test met gekleurd drinken. Allemaal gekleurd water, dus neutraal, maar je zult zien dat de kinderen er een smaakje aan geven. Rood smaakt naar aardbei, geel naar citroen. De KinderProefclub duurt 3 uur, krijgt Jan-Bart te horen. Uiteindelijk komt er een winnaar uit, maar alle kinderen krijgen een mooie herinnering mee. Of Jan-Bart erbij blijft? Ineens wil hij dat ook, gemotiveerd door de fijne uitleg over deze bijzondere KinderClub. De datum wordt besproken. Jan-Bart snelt naar Floris om hem het goede nieuws te vertellen.

Floris had de dag van zijn leven. Wat een superpartijtje!  Al zijn vriendjes vonden het geweldig. Ze mochten zelfs een kijkje in de keuken nemen en hun eigen smoothie maken. En de proef met de blinddoek, die was superspannend en onwijs gaaf!