Gemarineerd fruit met bubbels, basilicumsuiker en mascarpone

15134585_713671355453176_6134859108140471245_n

Momenteel maak ik allemaal ontzettende leuke, bijzondere eet- en drinkdingetjes. Zoals deze kadoset van basilicumsuiker met peper en cava.
Hartstikke gaaf, natuurlijk, maar wat moet je er eigenlijk mee? Goeie vraag! Daar gaan we even wat opheldering in verschaffen. Meer weten, of andere vragen? Meld het in een reactie hieronder, dan help ik je graag:).

Wat heb je nodig voor 2 personen?
-1 eetlepels TAST basilicumsuiker met peper
-125 gram mascarpone
-250 gram in stukken gesneden vers (rijp!) seizoensfruit, denk aan winter: ananas, meloen, peer. Denk aan zomer: aardbeien, frambozen, zoete bosbessen
-200 ml cava uit het TAST pakket
-50 ml vers sinaasappelsap
-50 ml gembersiroop
-4 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
-15 gram geschaafde amandelen

En wat nu?
-Meng de gembersiroop en het sap met een garde
-Marineer het fruit hiermee en zet minimaal een half uur in de koelkast
-Rooster de amandelen licht in een koekenpan
-Klop 0,5 eetlepel basilicumsuiker door de mascarpone, luchtig
-Verdeel het fruit over 2 schaaltjes
-Schenk een eetlepel cava over het fruit, de rest in 2 champagneglazen
-Verdeel de mascarpone over het fruit
-Garneer met de amandelen, de overgebleven basilicumsuiker en de basilicumreepjes
-Drink de cava bij dit heerlijke nagerecht

Geniet, lieve mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *