Creme brulee van avocado en pistache. Met TAST limoen-kaneelsuiker en limoncello. What;)?!

15134585_713671355453176_6134859108140471245_n

Zoals ik in het vorige bericht al aangaf: ik ben een bijzondere delicatessen-lijn aan het neerzetten. Zo kun je in de webshop limoen-kaneel suiker verkrijgen, bijvoorbeeld. Zal ik daar eens een heerlijk recept bij geven? Want ja, wat kun je eigenlijk doen, met deze TAST made dessertsuiker…?
Komtie! Ik vind ‘m zelf geweldig!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen:
-2 eetlepels TAST limoen-kaneelsuiker
-1 grote, vooral rijpe avocado uit de schil, in stukken. Houd de schillen heel:)!
-0,5 blikje gecondenseerde melk (ong. 185 gram), gewoon in de supermarkt te krijgen overigens
-2 eetlepels vers limoensap
-1 flesje limoncello uit het TAST pakket
-eventueel, lekker crunchy: een handje pistachenoten, middelfijn gehakt

En wat nu?
-in de keukenmachine of blender: mix de avocado met de melk tot een romige, gladde massa
-schep de helft van het limoensap en 0,5-1 eetlepel limoncello door de massa-> even proeven of het naar je wens is: voeg anders meer toe.
-schep de pistachenootjes erdoor
-verdeel het geheel over de 2 uitgeholde schillen, of in vuurvaste bakjes, zo men wil
-verdeel de suiker over de schillen/ bakjes
-brand de suiker met een keukenbrander tot de suiker smelt en karameliseert. Let op dat het niet verbrandt!
-schenk de rest van het flesje limoncello in 2 glaasjes
-eet, drink en geniet van dit bijzondere dessert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *